ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада внесла трьох пропагандистів РФ до переліку осіб, що загрожують нацбезпеці

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, трьох російських пропагандистів – Анатолія Бородкіна, Діану Козлову і Володимира Соловйова. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Усі троє – громадяни Російської Федерації. До переліку цих осіб внесено, зазначає Нацрада, оскільки вони своїми заявами та діями:

  • підтримали агресію проти України, окупацію українських територій державою-агресором; 
  • заперечували й ставили під сумнів суверенітет або територіальну цілісність України, визнаний факт агресії проти України, факти скоєння воєнних злочинів на території України службовцями збройних сил, інших органів та формувань; 
  • брали активну участь у популяризації вищого керівництва та органів держави-агресора, їхніх посадових осіб тощо.

Нацрада звернеться на підставі свого рішення до Міністерства культури та інформаційної політики України про внесення цих осіб до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Медіарегулятор представив короткі досьє на пропагандистів:

  • Бородкін Анатолій Леонідович (01.03.1986 р.н.) – російський пропагандист, “воєнний кореспондент” телеканалу “Звезда” міноборони РФ на окупованих територіях України. У своїх репортажах на телеканалі “Звезда”, що також розміщені на вебсайті телеканалу, Бородкін називає українських військовослужбовців “бойовиками” й прославляє військові формування окупантів.
  • Козлова Діана Олександрівна (12.09.1997 р.н.) – головна редакторка пропагандистського медіа – інформаційної агенції URA.RU, що має вебсайт і телеграм-канал, які активно підтримують російське вторгнення та збройну агресію проти України, прославляють збройні формування окупантів.
  • Соловйов Володимир Геннадійович (14.11.1964 р.н.) – журналіст-міжнародник, голова Союзу журналістів Росії, член Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини. У 2024 році був довіреною особою кандидата в президенти РФ Володимира Путіна.

Як повідомляв ІМІ, у липні Нацрада внесла шістьох осіб до списку тих, хто створює загрозу національній безпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!