ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада внесла до списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, двох російських акторів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, російських акторів Віктора Бабака та Кирила Кузнецова. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 21 березня, повідомляє “Детектор медіа”.

З проханням про внесення згаданих акторів до переліку звернулася громадянка Соронович.

Віктор Бабак є актором, режисером, продюсером та ветераном російської розвідки. Кирило Кузнецов – актор театру та кіно.

Медіарегулятор проаналізував сторінки акторів у соціальних мережах, а також звернувся до Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Російський актор Кирило Кузнецов. Фото – Інстаграм Кузнецова / Обоз

За результатами аналізу Нацрада вирішила внести акторів до переліку, оскільки їхня діяльність загрожує інформаційній безпеці України. 

Зробив це медіарегулятор згідно з положеннями статті 126 Закону “Про медіа”, коли до переліку заносяться фізичні особи (крім осіб, які мають виключно українське громадянство), зокрема після їхньої смерті або оголошення померлими, які: підтримали агресію, окупацію, заперечують або ставлять під сумнів існування українського народу (нації) та/або української державності, та/або української мови, суверенітет або територіальну цілісність України, визнаний факт агресії проти України чи факти скоєння воєнних злочинів на території України службовцями збройних сил тощо.

Нацрада вирішила звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики щодо внесення цих осіб до переліку.

Російський актор, ветеран російської розвідки Віктор Бабак. Фото – інстаграм-акаунт Бабака

Як повідомляв ІМІ, Міністерство культури та інформаційної політики України додало російського блогера і телеведучого Станіслава Васильєва до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Васильєв з'явився в списку 28 грудня 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!