ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вдруге просить Euronews припинити поширювати російську пропаганду

15.06.2022, 15:20
Фото – Euronews / Linkedin
Фото – Euronews / Linkedin

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до керівництва телекомпанії Euronews із проханням переглянути їхню позицію щодо російської агресії проти України.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Так, Нацрада зауважила, що в матеріалах російськомовної редакції мовника “має місце відхилення від журналістських стандартів і просування наративів Кремля”. Тому, на думку регулятора, така позиція виглядає як підтримка російської агресії.

Нацрада нагадала, що раніше вже звертала увагу компанії на те, що добір матеріалів, текстів і загальна позиція її російськомовної редакції не відповідають дійсності й перебувають під впливом позиції та риторики Кремля щодо подій в Україні. Регулятор просив європейську редакцію Euronews припинити співпрацю з російськомовним виданням і у відповідь отримав запевнення, що надання об’єктивних неупереджених новин для аудиторії було і залишається метою Euronews у всіх її мовних редакціях.

“Водночас, спостерігаючи за ефіром Euronews далі, Національна рада помічає розбіжності в сюжетах різних мовних версій, а також наявність кремлівських наративів без жодних спроб назвати їх дезінформацією”, – зазначає регулятор.

Так, Нацрада проаналізувала сюжет Euronews про сєвєродонецький хімічний завод “Азот”, що транслювався 12 червня, за участю “глави” так званої “ЛНР” Леоніда Пасічника.   

“У французькій та російській версіях сюжету по-різному титрують цю особу і наводять цитату, яка цілковито є російським наративом для виправдання росією своєї агресії в Україні. При цьому російськомовна версія сюжету не наводить жодних коментарів про невизнаність цього утворення у світі. Така трансляція поглядів бандитів і агресорів без надання слова представникам української влади виглядає як підтримка агресії. А тому український медіарегулятор ще раз просить Euronews переглянути його позицію щодо російської агресії в Україні”, – йдеться у зверненні.

Liked the article?
Help us be even more cool!