ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада розглядає ще близько десяти заявок від онлайн-медіа на реєстрацію

22.06.2023, 17:00
Фото – фейсбук Нацради
Фото – фейсбук Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглядає ще близько десяти заявок на реєстрацію від онлайн-медіа. 

Про це Укрінформу сказав член Національної ради з телебачення і радіомовлення Олександр Бурмагін.

“Зараз ми опрацьовуємо близько десяти заявок від онлайн-медіа. І на наступному засіданні, що відбудеться за тиждень-два, оголосимо чергову серію рішень про їхню реєстрацію”, – сказав він.

Бурмагін зауважив, що нині відбувається комунікація з онлайн-медіа щодо пакета наданих документів, зокрема уточнюються нюанси в оформленні. Тому, за його словами, точну кількість претендентів на реєстрацію можна буде перевірити в порядку денному медіарегулятора, опублікованому напередодні засідання.

На думку Бурмагіна, українські онлайн-медіа активно долучатимуться до реєстрації, що пов'язане з подальшим розвитком вебтехнологій та інтернет-медіа. Водночас, вважає він, українське законодавство в галузі онлайн-медіа також доповнюватиметься новими нормами.

“Зараз у ЄС активно набирають чинності норми з регулювання соцмереж. І Україна, рухаючись у той бік, буде зобов'язана імплементувати ті чи інші підходи. Я думаю, що кількість суб'єктів у цьому інформаційному напрямку буде збільшуватися, як і збільшуватиметься кількість норм відповідного законодавства”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня під час засідання Нацради повідомили, що регулятор зареєстрував перші онлайн-медіа. 

У травні 2023 року Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!