ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила позапланову перевірку ТРК “Контакт-ЛТД” з Олександрії

24.10.2017, 13:04

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку за двома ліцензіями ТОВ “ТРК “Контакт-ЛТД” (м. Олександрія Кіровоградської обл.) у зв’язку із зафіксованими ознаками порушень умов ліцензій та чинного законодавства. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 19 жовтня, повідомляється на сайті Нацради.

Як зазначає Нацрада, у вересні до них звернувся міський голова Олександрії Степан Цапюк, який повідомив про недотримання зазначеним вище ліцензіатом вимог чинного законодавства та умов його ліцензії на кабельне мовлення.

Провівши моніторинг телерадіоорганізації 25-26 вересня цього року, Нацрада виявила відсутність кабельного мовлення ліцензіата в один із днів (у відрізках часу: 19:00 – 21:00), що є ознакою порушення вимог ч. 7 статті 27 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Іншого дня, зазначає регулятор, зафіксовано недотримання ч. 5 статті 6 цього Закону (дані про кожну індивідуальну програму чи передачу мають містити ім’я автора чи авторів, назву і адресу виробника програми).

“Виявлено й суттєві відхилення від програмної концепції та недотримання рекламного законодавства, є питання і до трансляції фільмів. За ліцензією провайдера програмної послуги зафіксовано, що універсальна програмна послуга надається провайдером не у повному обсязі, зокрема не транслюються 3 програми: ТОВ “ТРК “Кабельні телевізійні мережі”, ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (UA:КУЛЬТУРА), ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (UA:КРИМ)”, - зазначає Нацрада.

Натомість ліцензіат ретранслює 3 програми, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України: “Кинохит”, “СТС”, “Кинопремьера”, порушено загальну концепцію добору програм для ретрансляції: компанія зменшила кількість вітчизняних програм (згідно з ліцензією – 55, фактично – 52).

З метою з’ясування всіх виявлених порушень і призначено позапланову перевірку.

Як повідомляв ІМІ, вночі з 28 лютого на 1 березня 2017 року у м. Олександрія (Кіровоградська область) невідомі підпалили приміщення місцевої телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”. Однією з головних версій керівництво “Контакт-ЛТД” вважає спробу залякати журналістів телеканалу, що неодноразово висвітлювали резонансні події місцевого та обласного значення.

26 квітня 2017 року в Олександрії (Кіровоградська область) під час проведення засідання територіальної міської виборчої комісії, міський голова Степан Цапюк вдався до погроз та фізичного впливу щодо працівників місцевої телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”. Очільник міста та його перша заступниця, депутатка Кіровоградської обласної ради Людмила Давиденко, безпосередньо під час публічного заходу звернулись до телевізійників з вимогою покинути залу засідань Олександрійської міської ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!