ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мер Олександрії з заступницею видворили з публічного заходу журналістів “Контакт-ЛТД”

27.04.2017, 15:19

26 квітня в Олександрії (Кіровоградська область) під час проведення засідання територіальної міської виборчої комісії, міський голова Степан Цапюк вдався до погроз та фізичного впливу щодо працівників місцевої телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”. Про це повідомляє видання “Олександрійські новини”.

Очільник міста та його перша заступниця, депутатка Кіровоградської обласної ради Людмила Давиденко, безпосередньо під час публічного заходу звернулись до телевізійників з вимогою покинути залу засідань Олександрійської міської ради.

Мотивували посадовці це тим, що, на їх думку, телекомпанія працює незаконно, а у журналістів немає акредитації.

Як пише видання, не дивлячись на те, що продовжувався публічний захід, на якому були присутні депутати, представники виконавчої влади і виголошувались промови депутатів, міський голова почав штурхати телерадіопрацівника.

Крім того, прозвучала від представників місцевої влади й погроза демонтувати кабельну мережу компанії. “Не треба, ви нас можете не знімати, у нас і так іде пряма трансляція на все місто і всю Україну. Від членів територіальної комісії надійшло звернення щодо трансляції і є такий дозвіл на трансляцію онлайн цього засідання… Вас ми на засідання не запрошували, тому йдіть”, - звернулась, як видно з відеозапису, до працівників “Контакт-ЛТД” Людмила Давиденко.

За словами редактора телерадіокомпанії Віктора Голобородька, вже сьогодні про цю ситуацію Степан Цапюк згадав на засіданні виконкому, заявивши, що він є міським головою, якого постійно переобирають, і йому все одно, що про нього напишуть чи скажуть.

“Наразі ми розглядаємо можливість звернутись до Нацполіції  щодо притягнення керівництва Олександрії до відповідальності за 171 ККУ, як осіб, що перешкоджали законній професійній діяльності журналістів”, - прокоментував ситуацію Голобородько.

Як повідомляв ІМІ, вночі з 28 лютого на 1 березня у м. Олександрія (Кіровоградська область) невідомі підпалили приміщення місцевої телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД”. Однією з головних версій керівництво “Контакт-ЛТД” вважає спробу залякати журналістів телеканалу, що неодноразово висвітлювали резонансні події місцевого та обласного значення.

Фото - скриншот з відео

Liked the article?
Help us be even more cool!