ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку телеканалу ZIK через брутальну лайку в ефірі

16.01.2020, 14:03
Фото – telekritika.ua
Фото – telekritika.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку львівському телеканалу ZIK (ТОВ “ТРК “Нові комунікації”) через зафіксовану в ефірі телеканалу брутальну лексику під час трансляції брифінгу МВС щодо вбивства Павла Шеремета. Таке рішення Нацрада ухвалила 16 січня на засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Так, 12 і 13 грудня 2019 року зафіксовано трансляцію мовником брифінгу МВС щодо справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, під час якого демонструвалися аудіозаписи телефонних розмов учасників (фігурантів) кримінальної справи, що містили ненормативну лексику.

Зокрема, канал наклав на брутальну лексику звуковий сигнал в ефірі телеканалу 12 грудня. У записі інвективну лексику було приховано звуковим сигналом, окрім одного слова, яке було поширено в ефірі 12 та 13 грудня.

“Трансляція брифінгу з ненормативною лексикою в час, доступний для перегляду дітьми, є ознакою порушення мовником частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” в частині трансляції програм або їх відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків”, – зазначає Нацрада.

Як повідомляв ІМІ, 9 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові виїзні перевірки телеканалам Z ZIK (“ТРК “Нові комунікації”, Львів) через ознаки розпалювання ворожнечі в ефірах передачі “Кожен з нас Президент”.

Liked the article?
Help us be even more cool!