ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку телеканалу NewsOne: назвав в ефірі Стерненка вбивцею

17.09.2020, 14:09
Фото – NewsOne
Фото – NewsOne

17 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”, Київ) позапланову перевірку через ознаки порушення презумпції невинуватості підозрюваного.

Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Підставою для перевірки стали висловлювання ведучих передачі “Протистояння” В. Піховшека і Д. Панченко, що мають ознаки порушення презумпції невинуватості підозрюваного, обвинуваченого або упереджують рішення суду,  а також нехтування законодавчими нормами щодо поширення об’єктивної інформації.

Передача транслювалась у прямому ефірі 28 серпня з повторами 29 та 30 серпня. У ній ішлося про факт скоєння активістом Сергієм Стерненком кримінального злочину, причому його було названо вбивцею.

“Оскільки станом на 28 – 30.08.2020 не було встановлено обвинувального вироку суду, який би набрав законної сили, подібні твердження є ознакою порушення засад презумпції невинуватості й забезпечення доведеності вини, а також ознакою порушення ліцензіатом вимог пунктів “а”, “в” і “з” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Телерадіоорганізація зобов’язана дотримуватися законодавства України і вимог ліцензії; поширювати об’єктивну інформацію; не поширювати матеріали, які порушують презумпцію невинуватості підозрюваного, обвинуваченого або упереджують рішення суду”, – повідомляє Нацрада.

За результатами перевірки Національна рада ухвалить рішення відповідно до вимог законодавства.

Як повідомляв ІМІ, ініціатива “Детектора медіа” та Інституту масової інформації “Медіачек” розглянула низку матеріалів телеканалу NewsOne про Сергія Стерненка, які вийшли в травні 2020 року.

Ініціатива констатувала, що NewsOne у низці своїх матеріалів за 8–29 травня 2020 року щодо Сергія Стерненка поширив неправдиву інформацію стосовно "трансляції вбивства в прямому ефірі", яку має спростувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!