ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада позапланово перевірить UΛ:Культура

01.10.2020, 16:18
Фото – UΛ:Культура
Фото – UΛ:Культура

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу “UΛ:Культура” (ПАТ “НСТУ”, Київ) позапланову перевірку через зафіксовані ознаки порушень умов ліцензії та норм чинного законодавства.

Таке рішення Нацрада ухвалила 1 жовтня на своєму засіданні за результатами моніторингів  від 11 травня та 17–23 серпня, повідомляється на сайті регулятора.

Так, 11 травня Нацрада зафіксувала що в ефірі каналу національний аудіовізуальний продукт становив 42%, хоча, згідно із Законом України “Про телебачення і радіомовлення”, в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації передбачено не менш ніж 50% такого продукту.

Крім того, Нацрада зафіксувала відхилення від програмної концепції. Зокрема, було зменшено загальний обсяг мовлення (за ліцензією – 24 год./добу, фактично – 16 год./добу) та мінімальну частку національного аудіовізуального продукту (за ліцензією не менш як 90%, фактично 42%). 

У цьому регулятор вбачає ознаки порушень частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28 та пункту “а” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Аналогічні ознаки порушень норм чинного законодавства та умов ліцензій зафіксовано в ефірі мовника 17–23 серпня, оскільки 17 серпня національний аудіовізуальний продукт становив 43%. Також було зменшено загальний обсяг мовлення (за ліцензією – 24 год./добу, фактично – 16 год./добу).

Під час позапланової виїзної перевірки Нацрада вивчить усі обставини й згодом ухвалить відповідне рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!