ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада позапланово перевірить "Інтер" через фільми з чорного списку

22.02.2018, 14:54

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Інтер” через демонстрацію радянських фільмів із російськими акторами та режисером із чорного списку. Відповідне рішення регулятор ухвалив 22 лютого на засіданні, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив голова Нацради Юрій Артеменко, до них надійшли кілька звернень від громадянина України з відповідними скаргами. За результатами моніторингу мовлення телеканалу “Інтер” за 27 січня, 3, 4, 10, 11 і 17 лютого 2018 року зафіксовано демонстрування таких фільмів.

Йдеться про стрічки “Вертикаль”, “Місце зустрічі змінити не можна” та “У пошуках капітана Гранта”, режисером яких є Станіслав Говорухін, “12 стільців” та “Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика” за участю Наталії Варлей, а також “Вулицею комод водили” за участю Валентини Тализіної.

Нацрада призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу на предмет дотримання вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Інтер” через показ фільмів з учасниками чорного списку Міністерства культури. Мова йде про радянські фільми “Д’Артаньян і три мушкетери” за участі Михайла Боярського, Бориса Клюєва та Олега Табакова і “Чародії” за участі Валентина Гафта.

11 січня 2018 року Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалам “Інтер” та СТБ за трансляцію передач за участю осіб, внесених Міністерством культури України в перелік осіб, які загрожують національній безпеці України.

Зокрема, в ефірах телеканалів були зафіксовані програми за участю Олега Табакова (радянський і російський актор і режисер театру і кіно. Народний артист СРСР. Лауреат Державних премій СРСР і РФ) і Валентини Тализіної (радянська і російська актриса театру і кіно, народна артистка РРФСР ).

У законодавстві є колізія щодо показу радянських фільмів за участі фігурантів з чорного списку, і регулятор закликав парламент негайно уточнити норми закону. “Нема чіткого розуміння, як реагувати на трансляцію радянського фільму, який був створений до 1991 року, за участі особи, що внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і прокатне посвідчення на цей кінематографічний твір не скасоване”, – пояснив проблему регулятор у своєму зверненні до Верховної Ради.

15 лютого стало відомо, що українські медіагрупи розробили і передали прем’єр-міністру Володимиру Гройсману проект постанови про порядок складання Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!