ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада поінформувала СБУ та РНБО щодо скарг влади Дніпра на матеріали ТРК "Регіон"

02.08.2022, 10:26
Фото - twitter.com/integrify
Фото - twitter.com/integrify

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення поінформувала СБУ та РНБО щодо скарги на матеріали дніпровського телеканалу ТРК “Регіон” (також відомий як D1). Скарги надіслали міський голова Дніпра Борис Філатов, міська рада Дніпра та члени добровольчого формування Дніпровської міської територіальної громади “Варта Дніпра” в травні та червні 2022 року. 

Про це Нацрада повідомила у відповіді на інформаційний запит регіональної представниці ІМІ.
Скарги Філатова та членів “Варти Дніпра” стосувалися 45 матеріалів, розміщених у соцмережах та на ютуб-каналі ТРК “Регіон”. Деякі з матеріалів, згідно зі скаргами, транслювалися в ефірі телеканалу. Нацрада зі свого боку зробила запит до телеканалу, щоб з'ясувати, які з цих матеріалів транслювалися в телеефірі. Згідно з відповіддю Нацради, після з’ясування регулятором усіх обставин він “матиме підстави для вжиття заходів реагування в межах повноважень”.
Водночас Нацрада повідомила, що припинила проведення планових та позапланових заходів державного нагляду на період воєнного стану. Регулятор розглядає скарги щодо порушень в ефірі ліцензіатів та вживає заходів у “межах компетенції або ж інформує інші органи влади за належністю”.
Нагадаємо, 14 липня 2022 року низка дніпровських і національних онлайн-медіа поширила новину про те, що Нацрада знайшла в матеріалах дніпровського телеканалу D1 порушення. Згідно з опублікованою відповіддю Нацради на звернення членів “Варти Дніпра”, регулятор зафіксував використання учасниками передачі інвективної лексики, “а також тверджень, які підривають довіру до місцевої влади й в умовах воєнного часу можуть нести загрозу обороноздатності країни, в тому числі протидії збройній агресії”. Раніше виконавча директорка D1 Ірина Зайцева в коментарі представниці ІМІ повідомила, що не вбачає в діях журналістів будь-яких порушень і вважає, що журналісти просто виконували свою роботу. Також вона додала, що такі скарги від міської влади та Бориса Філатова розцінює як тиск на телеканал.
Детальніше про медійне протистояння Бориса Філатова та власника D1 Олександра Петровського, читайте тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!