ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада планує розглянути 26 вересня питання про продовження ліцензії "112 Україна"

17.09.2019, 11:26
Фото з novynarnia.com
Фото з novynarnia.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує 26 вересня розглянути питання щодо продовження ліцензії групі регіональних компаній, які мовлять під логотипом “112 Україна”. Про це Укрінформу повідомив член Нацради Сергій Костинський.

“Ми плануємо вже цього тижня (на засіданні 19 вересня. – Ред.) внести до порядку денного п'ять питань щодо регіональних каналів, які ретранслюють телеканал “112 Україна”. Розгляд питання планується 26 вересня”, – сказав Костинський.

Однак він не виключає, що розгляд цього пакета питань доведеться відтермінувати у зв'язку з тим, що представники ліцензіатів у такому разі зазвичай відмовляються отримувати запрошення регулятора.

“Ми зараз відправлятимемо запрошення представникам мовника на цю дату (26 вересня.  – Ред.). Зазвичай ліцензіати не отримують наших запрошень. Тому, можливо, 26 вересня доведеться ще й перенести розгляд. Тобто ми рухаємося в рамках закону: є рішення суду, і ми діємо оперативно, включаючи ці питання до найближчого порядку денного”, – зазначив член Нацради.

Водночас він нагадав, що йдеться про те, що мовлення групи компаній, які мовлять під логотипом “112 Україна”, не відповідає умовам програмної концепції, з якою ті перемогли на відповідному конкурсі Нацради.

“За умовами конкурсу, ці частоти в регіональному мультиплексі були передбачені для регіонального мовлення. А фактично на цих регіональних частотах було створено один загальнонаціональний телеканал. Це, на нашу думку, є неправомірним”, – уточнив Костинський.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив групі регіональних компаній, які мовлять під логотипом “112 Україна”, в задоволені апеляції у справі щодо відмови Нацради з питань телебачення і радіомовлення продовжувати їм ліцензії.

19 грудня 2018 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Нацраді з питань телебачення і радіомовлення в задоволенні її апеляції та залишив чинною ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 жовтня, яка забороняє Нацраді відмовляти п’яти компаніям групи “112 Україна” в продовженні їхніх цифрових ліцензій.

17 жовтня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив Нацраді ухвалювати рішення про відмову в продовженні строку ліцензії за результатами розгляду заяви групи компаній “112 Україна” до набрання судовим рішенням у цій справі чинності.

У своєму позові компанії попросили суд визнати протиправною бездіяльність Нацради, яка у встановлений законом строк не розглянула їхніх заяв про продовження ліцензій. Нацрада подала апеляцію і просила суд скасувати ухвалу на забезпечення позову.

19 вересня Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні розгляне питання про результати позапланових виїзних перевірок п’ятьох цифрових компаній, що мовлять із логотипом “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!