ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить телеканал, власником якого є створений працівниками "каналів Медведчука" медіахолдинг

16.09.2021, 12:31
Фото – mediasat.info
Фото – mediasat.info

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "Перший незалежний" (ТОВ "Тайм медіа", Київ). 

Таке рішення Нацрада ухвалила 16 вересня на засіданні на підставі листа від Служби безпеки України щодо структури власності каналу, повідомляється на сайті регулятора. 

Для з’ясування, чи містить діяльність телеканалу суперечності із законом, Національна рада призначила ліцензіату перевірку.

Як зазначає Нацрада, у наданих їй документах ТОВ "Тайм медіа" його власником зі 100-відсотковою часткою зазначено ТОВ "Медіахолдинг "Новини". За інформацією ліцензіата, цією компанію володіють одразу 99 фізичних осіб, кожному з яких належить по 1%. Водночас, як зазначається, 98 із них передали всі свої частки в управління одній особі – Панченко Діані Віталіївні, яка також є одним з 99 співвласників компанії і вказана її кінцевим бенефіціарним власником.

Отже, зазначає Нацрада, у наданих документах ліцензіат інформує лише про 99% володіння статутним капіталом компанії, які перебувають в управлінні та власності Діани Панченко. Тобто фактично інформація про повне, 100-відсоткове володіння компанією лишається невідомою.

Нагадаємо, що  супутниковий телеканал  "Перший незалежний" створили колишні працівники санкційних каналів ZIK, "112 Україна" та NewsOne.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами "112 Україна", NewsOne та ZIK.

18 лютого телеканали "️112 Україна", ZIK та NewsOne, які раніше входили до Медіахолдингу "Новини", створили новий холдинг з аналогічною назвою, його статутний капітал – 100 гривень. Серед засновників, зокрема, гендиректор "112 Україна" Єгор Бенкендорф.

24 лютого в каналу "Перший незалежний" змінився власник: ним стало ТОВ "Медіахолдинг "Новини", яке створили 18 лютого 100 працівників "каналів Медведчука".

26 лютого 2021 року Павло Єгоричев, який є директором ТОВ "Новий формат ТВ" та головою в ТОВ "ТВ Вибір", що входять до медіагрупи Тараса Козака, став керівником ТОВ "Тайм Медіа" й львівського каналу "Перший незалежний".

Того ж дня почалося мовлення "Першого незалежного" в новому форматі, але за годину його відімкнули.

Liked the article?
Help us be even more cool!