ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить два телеканали через недотримання програмних концепцій

03.09.2020, 15:06
Фото – ze.com
Фото – ze.com

3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки Першому київському телеканалу (ТОВ “ТРК “КУПОЛ”) та Rabinovich tv (ТОВ “Ньюс Нетворк”) через порушення вимог до програмних концепцій мовлення.

Таке рішення ухвалено на засіданні, повідомляється на сайті Нацради.

Нацрада 13 серпня під час моніторингів ефіру цих двох телеканалів зафіксувала відхилення від програмних концепцій.

Так, Перший київський телеканал зменшив обсяг розважальних передач: за ліцензією має бути не менш ніж 5 год./добу, а фактично – 3 год. 10 хв. / добу. Також не транслювалися культурно-мистецькі програми (за ліцензією передбачено не менш ніж 2 год./добу), науково-просвітницькі програми (за ліцензією – не менш ніж 1 год. 30 хв. / добу), дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (за ліцензією – не менш ніж 2 год./добу) та фільмопоказ (за ліцензією – не менш ніж 2 год. 30 хв. / добу).  

В ефірі Rabinovich tv було зменшено обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач: відповідно до ліцензії, їх має бути не менш ніж 21 год. 30 хв. / добу, а фактично – 20 год. 23 хв. / добу.

“Такі відхилення від програмних концепцій мовлення свідчать про недотримання компаніями частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28, пункту “а” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Для з’ясування всіх обставин цим мовникам призначено позапланові перевірки”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!