ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить п'ять мовників через День пам’яті жертв депортації лемків

24.09.2020, 13:27
Фото – ze.com
Фото – ze.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом мовникам щодо дотримання правил мовлення в день пам’яті 13 вересня.

Таке рішення Нацрада ухвалила 24 вересня за результатами моніторингу мовлення п’яти ліцензіатів, повідомляється на сайті регулятора.

Так, перевірки призначено телеканалам “Еспресо” (ТОВ “Голдберрі”, Київ), Z ZIK (ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації”, Львів), “Апостроф tv” (ТОВ “Апостроф ТВ”, Київ), а також Радіо п'ятниця (ДП “Новий обрій”, Київ) і “Ретро ФМ” (ТОВ “Телерадіокомпанія “НБМ-РАДІО”, Київ).

Як зазначає Нацрада, 13 вересня в Україні відзначався День пам’яті українців – жертв примусового виселення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944–1951 роках. Під час планування програм і передач на такі дні мовники зобов’язані керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. 

Проте Нацрада під час моніторингу зафіксувала ознаки порушень цих вимог трьома телеканалами і двома радіостанціями.

Зокрема, було зафіксовано, що 13 вересня телеканал “Еспресо” впродовж доби не транслював інформації про день пам’яті. Також цієї інформації не було зафіксовано в ефірі телеканалів Z ZIK і “Апостроф tv”. 

Крім того, в ефірі “Еспресо” та “Апостроф tv” не була оголошена хвилина мовчання із супроводженням звуку метронома. Також на екрані мовників не демонструвалася запалена свічка або відповідне стилізоване зображення.

Не поширювали інформації про день пам’яті у всьому обсязі, а саме мінімум раз на дві години, Радіо п’ятниця і “Ретро ФМ”.

Нацрада проведе позапланові перевірки діяльності цих компаній і на підставі їхніх результатів ухвалить відповідні рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!