ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада: Перебої в електроживленні посилюють поширення білоруського телебачення на Волині

19.08.2024, 10:30
Мая Голуб

Перебої в електропостачанні сприяють поширенню білоруського телебачення на прикордонних територіях Волинської області.

Про це стало відомо у відповіді Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на запит представниці ІМІ у Волинській області.

“Перебої в роботі українських телерадіомовників, що пов’язані з вимкненням електроживлення, посилюють поширення іноземних програм на територію України. Враховуючи досвід протидії ворожому мовленню, можемо сказати, що припинення ворожого мовлення в бік території України можливо лише за умови вимкнення ворожих передавачів або ж їх повного глушіння з території України”, – зазначили в Нацраді. 

У регулятора наголосили, що блокування білоруського мовлення є питанням інформаційної безпеки. Однак питання глушіння не належить до повноважень Національної ради. 

Національна рада сприяє збільшенню присутності українського теле- та радіомовлення в прикордонних областях.

Так, 2024 року ліцензії Нацради на мовлення отримали телеканал ТОВ “КОНТЕНТ МЕНЕДЖМЕНТ ГРУП” (логотип: К КОНКУРЕНТ TV) у населених пунктах Волинської області, зокрема в Горохові, Ковелі, Луцьку (Підгайцях), Любешеві, Нововолинську, Шацьку, Камені-Каширському, Любомлі, Топільному, Цумані, радіостанція ТОВ “Контент Менеджмент Груп” (позивні: Радіо “Конкурент”) – на частоті 96,1 МГц у м. Камінь-Каширський та 99,7 МГц у м. Любомль, ТОВ “Наше радіо” (позивні: Наше радіо) – на частоті 92,7 МГц у м. Ковель, ПП “СТУДІЯ-7” (позивні: Радіо Світязь) – на частоті 98,1 МГц у м. Нововолинськ. 

Як повідомляв ІМІ, на окремих територіях Волинської області через прикордонність регіону можуть бути доступні дев'ять білоруських телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!