ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала телеканал із Хмельниччини та зареєструвала друковане медіа

24.06.2024, 10:27
Альона Береза

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення під час засідання 14 червня оштрафувала телеканал LIKE TV на 682 гривні за те, що він не мовив упродовж 14 днів, після проведення планової перевірки. Також регулятор розглянув документи та зареєстрував ще одне медіа Хмельниччини суб’єктом у сфері друкованих медіа. 

Щодо штрафу LIKE TV член Нацради Максим Онопрієнко зазначив, що це була планова виїзна перевірка, за результатами якої складено акт. 

“І за результатами перевірки на підставі моніторингу в період із 29.04 по 12.05 зафіксовано відсутність мовлення впродовж 14 днів поспіль на 3 програмі в багатоканальній телемережі з використанням радіочастотного спектра в місті Шепетівка Хмельницької області, що є порушенням вимог пункту 4 частини 1 статті 35 Закону України “Про медіа”, – пояснив Максим Онопрієнко.

Відповідно до Закону України “Про медіа”, відсутність мовлення впродовж двох тижнів є значним порушенням. Канал оштрафували в розмірі 10% ліцензійного збору, що становить 682 грн 6 коп.

Також, зазначили в Нацраді, юрособа впродовж шести місяців із дня набрання чинності ЗУ “Про медіа” не погодила свою структуру власності з вимогами прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про медіа”. До структури її власності до цього часу входить орган місцевого самоврядування – Шепетівська міська рада. Це також є порушенням.

За інформацією регулятора, на дії щодо погодження структури власності з чинними вимогами нового медійного законодавства був відведений шестимісячний термін з часу набуття ним чинності.

Тому у своєму рішенні Нацрада, окрім результатів перевірки та накладення штрафу, ще вказала про неприпустимість допущення в подальшій діяльності порушень законодавства та зазначила про необхідність погодження структури власності з частиною другою статті 21 Закону України “Про медіа”.

Також регулятор розглянув документи та зареєстрував ще одне медіа суб’єктом у сфері друкованих медіа. Йдеться про приватне підприємство “Красилівський вісник” (м. Красилів). Зареєстрували його з такою самою назвою – “Красилівський вісник”.

Liked the article?
Help us be even more cool!