ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала хмельницький канал за відсутність мовлення

30.05.2024, 10:45
Альона Береза

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал “1 Подільський” (ТОВ “Про медіа груп”, м. Городок, Хмельницька область) за відсутність ефірного мовлення впродовж 14 днів.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 25 квітня 2024 року.

Відповідно до Закону України “Про медіа”, відсутність мовлення впродовж двох тижнів є значним порушенням. Канал оштрафували в розмірі 10% ліцензійного збору, що становить 3 633 грн 60 коп.

Нацрада під час перевірки з'ясувала, що канал не мовив протягом 14 днів у багатоканальній мережі MX-5 в стандарті DVB-T2 в селищі Білогір’я та місті Полонне Хмельницької області.

Редакторка телеканалу та представниця ТОВ “Про медіа груп” Юлія Кучер порушення визнала та пояснила відсутність мовлення в моніторинговий період фінансовою скрутою, адже й без війни на Хмельниччині рекламний ринок не дуже активний. 

Також вона зазначила, що компанія одразу повідомляє Нацраді про будь-які зміни в ефірному мовленні й намагається максимально оперативно розв'язувати питання.

“За досить короткий термін, я вважаю, нам вдалося відновити чимало контактів з іншими надавачами послуг. Як і раніше, сьогодні продовжуємо співпрацювати й налагоджувати діалог із представниками “Зеонбуду” для того, аби якомога швидше поділитися з вами гарною новиною: що ми відновили мовлення і працюємо на благо України в тому режимі, якого ви від нас очікували, коли дозволили мовити в Білогір’ї та Полонному”, – сказала вона.

За словами Кучер, у компанії є основний договір із “Зеонбудом”, всі фінансові питання щодо якого вони вирішили та загалом заборгованість закрили, та тимчасові дозволи, щодо яких залишилося реструктурувати договори й заборгованість.

“Основна проблема телеканалу не те, що вони не мають, що показувати, чи не хочуть, а фінансова скрута, в яку вони потрапили через війну. Однак з останньої вони вже виходять та вирішують питання, щоб мовити надалі”, – додала Юлія Кучер.

Представник Нацради Олег Черниш запитав у представниці телеканалу, чи допомагає власник компанії погасити її наявні борги. На це представниця відповіла, що компанія, на її думку, має давати раду з усім власними зусиллями, а не турбувати власника.

Штраф телеканал має сплатити до Державного бюджету України впродовж 60 днів із дня оприлюднення рішень на офіційному сайті Нацради.

Як повідомляв ІМІ, 25 квітня 2024 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла припис щодо матеріалу криворізького видання “Свої. Кривий Ріг”, яке в новині не заблюрило обличчя дитини на фотографіях.

Liked the article?
Help us be even more cool!