ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження

01.03.2018, 16:43

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу NewsOne ще одне попередження – цього разу за його ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Хмельницькій області. Таке рішення Нацрада ухвалила 1 березня, повідомляє “Детектор медіа”.

Під час планової перевірки каналу Нацрада виявила, що на 49 ТВК в м. Волочиськ Хмельницької області мовлення обсягом 4 години на добу не здійснюється, а на 49 ТВК в смт Теофіполь Хмельницької області мовлення є, але Нацрада виявила порушення. Зокрема, фактичним оператором телекомунікацій є ТОВ "Телемережі України", хоча за ліцензією ним має бути Концерн РРТ. А в програмах Top News і "Великий вечір" була відсутня інформація про назву та адресу виробника.

Представник каналу NewsOne пояснив, що мовлення у Волочиську відсутнє з технічних причин. Цю частоту NewsOne ділив разом з телеканалом "ПлюсПлюс", який мовив 20 годин на добу, але понад рік тому анулював свою ліцензію. У Теофіполі, зі слів представника NewsOne, саме компанія "Телемережі України" має апаратуру та надає послуги оператора телекомунікацій, тому канал співпрацює з нею, а не з Концерном РРТ. Стосовно відсутніх титрів у програмах Top News і "Великий вечір" представник каналу пояснив, що мовлення NewsOne – це врізки в ефір місцевого мовника, і програми транслюються в Теофіполі не в повному обсязі. За його словами, NewsOne веде переговори з місцевим мовником, щоб згрупувати всі свої 4 години мовлення в один блок. Представник NewsOne просив не оголошувати попередження, а дати час на усунення порушень.

Члени Нацради висловили подив, навіщо каналу NewsOne узагалі потрібна ефірна ліцензія з обмеженим обсягом мовлення, якою він у повній мірі не користується. Пояснення представника каналу їх не переконали – вони оголосили NewsOne попередження та дали місяць на усунення порушень.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne. Предметом позапланової перевірки мали стати два епізоди – заяви щодо Революції Гідності та позитивне зображення Збройних сил країни-агресора.

22 лютого 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

21 грудня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу NewsOne, зокрема через фейковий сюжет про слухання в Конгресі США.

16 листопада 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) через трансляцію сюжетів про нібито розгляд Комітетом із фінансових питань Конгресу США наявності корупції в НБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!