ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила конкурс на 109 FM-радіочастот

12.08.2021, 13:23
Фото - mariupolrada.gov.ua
Фото - mariupolrada.gov.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про оголошення конкурсу на радіомовлення на 109 FM-частотах у 97 населених пунктах України 22 областей України.

Таке рішення Нацрада ухвалила 12 серпня на засіданні, повідомляється на сайт регулятора.

Зокрема, на конкурс винесено радіочастоти у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі і Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці і Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані і Смілі Черкаської області, Чернігові тощо.

У конкурсі можуть взяти участь і загальнонаціональні, і регіональні компанії.

Конкурсні вимоги до програмної концепції передбачають, що обсяг ведення передач українською мовою і частка пісень державною мовою мають відповідати вимогам чинного законодавства. Також рекомендовано розміщення соціально важливих програм. Граничний обсяг мовлення –  24 години на добу.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковане в газеті “Голос України”. Із переліком частот і конкурсними умовами можна буде ознайомитися в рішеннях Національної ради.

Як повідомляв ІМІ, 5 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 серпня ухвалила рішення про проведення конкурсу на радіомовлення на 55 FM-частотах у 21 області.

Liked the article?
Help us be even more cool!