ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголошує конкурс на радіомовлення на 55 FM-частотах у 21 області

05.08.2021, 13:32
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 серпня ухвалила рішення про проведення конкурсу на радіомовлення на 55 FM-частотах у 21 області. 

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні, повідомляється на сайт регулятора.

Найбільшу кількість частот запропоновано для Житомирської, Сумської областей – по 9, і Одеської області – 5.

Вільними є частоти у деяких обласних центрах, тож вони також увійшли до цього конкурсу. Це такі міста, як Івано-Франківськ, Одеса, Суми, Тернопіль (Лозова), Ужгород, Чернівці, Чернігів, Черкаси.

Вимоги до програмної концепції передбачають, що обсяг ведення передач українською мовою має становити 100%. Частка програм (передач) власного виробництва повинна бути не меншою ніж 85% загального обсягу мовлення. 

Обов’язковим є розміщення соціально вагомих передач інформаційно-аналітичного, публіцистичного, культурно-мистецького, освітнього спрямування; мовлення має відбуватися без ретрансляції програм чи  використання вихідних даних інших мовників.

Серед інших організаційно-технічних зобов’язань претендент на участь у конкурсі повинен надати інформацію про забезпечення оповіщення населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту відповідно до вимог чинного законодавства.

Інформацію про конкурс незабаром буде опубліковано в газеті “Голос України”. Докладніше з переліком частот і конкурсними умовами також можна буде ознайомитися 6 серпня в рішеннях Національної ради.

Крім того, Національна рада 5 серпня ухвалила рішення про проведення конкурсу для місцевих телеканалів на отримання ліцензій на багатоканальне мовлення з використанням радіочастотного ресурсу у стандарті DVB-Т2 і затвердила його  конкурсні умови. Докладніше про цей конкурс можна ознайомитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!