ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження бердянському каналу через ретрансляцію Прямого

08.04.2021, 13:32
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ “ТРК “Юг” (Бердянськ, Запорізької обл.). Таке рішення Нацрада ухвалила 8 квітня на засіданні за результатами розгляду матеріалів позапланової безвиїзної перевірки, повідомляється на сайті регулятора.

Як зазначає Нацрада, мовник не виконав умови власних ліцензій і не дотримався визначених програмних концепцій мовлення. Зокрема, Нацрада зафіксувала, що в ефірі ТРК “Юг” 30 вересня 2020 року здійснювалась ретрансляція програм Прямого телеканалу загальним обсягом 7 год. 30 сек./добу (38,9 %).

Не було зафіксовано логотипу Прямого у зв’язку з геометричним перетворенням зображення при зміні співвідношення сторін екрану із формату 16х9 на формат 4х3. Проте програми “Репортер” і “Гаряча тема” були позначені знаком “© ТОВ “Телеканал “Прямий”, були зафіксовані відбивки “Прямий Пряма опозиція”, “Прямий Реклама”, “Прямий Політична реклама” і “Прямий Соціальна реклама”. Крім того, було встановлено відповідність програм телепередач за 30 вересня 2020 року ТРК “Юг” та Прямого.

Нацрада зазначає, що ліцензії ТРК “Юг” не передбачають ретрансляцію передач інших мовників. Подана каналом копія ліцензії (дозволу) на використання об’єктів інтелектуальної власності Прямого не має юридичної сили, оскільки не була засвідчена в установленому порядку.

ТРК “Юг” не надало підтвердних документів, які би свідчили про те, що показані того дня в його ефірі програми і передачі повністю або частково створені саме телерадіоорганізацією.

Крім того, у програмній концепції мовлення ТРК “Юг” відбулися не передбачені такі зміни: було зменшено обсяг розважальних передач з 1 год. до 03 хв. 15 сек./добу; не транслювалися дитячі передачі (ліцензія передбачає 1 год. таких передач на добу) і передачі іншого тематичного спрямування (за ліцензією – релігійні 10 хв./добу). 

Таким чином, Національна рада зафіксувала і визнала порушення компанією частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов’язаний виконувати умови ліцензії); частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов’язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення) і пункту а) частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов’язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії) Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Національна рада оголосила ТРК “Юг” попередження за двома ліцензіями і зобов’язала його упродовж місяця з дня ухвалення рішення регуляторного органу увідповіднити свою діяльність вимогам чинного законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!