ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не змогла анулювати ліцензії радіо "Прямий ФМ"

06.02.2020, 14:30
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не змогла ухвалити 6 лютого на засіданні рішення щодо анулювання ліцензії на мовлення радіостанції “Прямий ФМ”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За рішення про анулювання ліцензії у зв'язку з відсутністю повного обсягу мовлення проголосували чотири із семи присутніх на засіданні членів Нацради. За проєкт Сергія Костинського про визнання порушення й оголошення попередження проголосували три із семи членів ради.

“Анулювати ліцензію повністю – це фактично вбити незалежне мовлення в Україні, яке і так недостатньо розвинене”, – зазначив представник радіостанції.

Він також наголосив, що радіо “Прямий” уже веде мовлення в Києві й наразі очікує отримання документів від Українського державного центру радіочастот про фіксацію факту мовлення.

“З проханням вилучити частоти, на яких компанія не встигає запустити мовлення, можна було звернутися раніше, до того як пройшов рік із моменту видачі ліцензії”, – зазначив член Нацради Олег Черниш, наголошуючи, що підтримує рішення про анулювання ліцензії.

Зі свого боку Костинський, що відповідає в Нацраді за розвиток радіомовлення в країні, зазначив, що захищатиме кожного мовника, який підтримує розвиток радіомовлення на півдні країни, зокрема – “Прямий ФМ”.

За його словами, в Харківській області склалась аналогічна ситуація з місцевим мовником, однак щодо маленької радіостанції критичних рішень не ухвалювали.

“Вважаю, що Нацраді потрібно дуже зважено приймати свої рішення, тому, Юрію (член Нацради Юрій Зіневич. – Ред.), ваш проєкт я не підтримую”, – заявив Костинський.

Про відсутність необхідності скасовувати ліцензію радіокомпанії також висловився відповідальний секретар і член Нацради Олександр Ільяшенко, який водночас повідомив, що компанія веде мовлення в чотирьох містах.

“На мою думку, єдина провина компанії – прострочення місяць і шість днів у поданні заяви. Я підтримуватиму пропозицію винести попередження”, – заявив він.

Раніше народний депутат Микола Княжицький (фракція “Європейська солідарність”) заявив, що Нацрада хоче повністю заборонити мовлення радіо “Прямий ФМ”.

Радіо “Прямий ФМ” розпочало мовлення в Києві в цифровому стандарті T-DAB (шоста програма) з 9 вересня 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!