ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не ухвалила рішення про оновлену структуру через колізію із зарплатою

24.03.2023, 12:59
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада на засіданні 23 березня планувала ухвалити рішення про затвердження нової структури й штатного розпису, які були розроблені для того, щоб переформатувати роботу регулятора відповідно до вимог Закону України "Про медіа". Він набуває чинності 31 березня. Однак медіарегулятор не зміг цього зробити через правову колізію, що виникла внаслідок ухвалення змін до Державного бюджету України щодо фінансування Національної ради.

Про це повідомила пресслужба Нацради.

Там зазначили, що останні три місяці Національна рада працює над імплементацією закону, щоб якісно з перших днів набуття ним чинності виконувати покладені на неї повноваження і зробити комфортним для суб’єктів у сфері медіа перехід до нових правил взаємодії.

Закон "Про телебачення і радіомовлення", за яким члени Національної ради отримували заробітну плату, припиняє свою дію одночасно з набуттям чинності Законом "Про медіа" 31 березня. Водночас ухвалені 24 лютого зміни до Державного бюджету, які стосувалися питання фінансування Національної ради, призупинили виплату зарплати членам Національної ради, пояснила голова медіарегулятора Ольга Герасим’юк. Цей закон був нещодавно опублікований. Однак "зафіксувати цифру 0 у штатному розписі неможливо", – сказала вона.

"Унаслідок внесених змін до Державного бюджету України виникла правова колізія, і ми сьогодні не можемо в цій структурі й штатному розписі зазначити способи і форму оплати праці членів Національної ради, – зауважив перший заступник голови Національної ради Валентин Коваль. – Ми маємо пройти певні процедурні з’ясування ситуації", – додав він.

"Одним з виходів може бути безоплатна відпустка для всіх членів Національної ради. Хоча ми сподіваємося, що до наступного засідання це питання буде вирішене, адже ця ситуація нештатна", – сказала Ольга Герасим’юк.

Розгляд питання про затвердження структури і штатного розпису перенесли на наступне засідання Національної ради – 30 березня.

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого парламент ухвалив у другому читанні законопроєкт №8399 “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік". Цей законопроєкт на рік зупиняє дію абзацу першого частини четвертої статті 78 Закону "Про медіа", де йдеться про фінансування Нацради та збільшення зарплат її членам.

У першому читанні закон був ухвалений 7 лютого. Згідно із Законом "Про медіа", посадовий оклад члена Національної ради встановлюється в розмірі 75 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року. Посадові оклади голови Національної ради встановлюються пропорційно до посадового окладу члена Нацради з коефіцієнтом 1,3, а першого заступника, заступника голови та відповідального секретаря Нацради – з коефіцієнтом 1,2.

Liked the article?
Help us be even more cool!