ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада наклала штраф на телеканал "Наш" за трансляцію брифінгу Рабіновича про "фашизм в Україні"

10.06.2021, 14:45
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення наклала 114 тисяч гривень штрафу на телеканал "Наш" за трансляцію брифінгу Вадима Рабіновича з висловлюваннями про фашизм в Україні. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Нацради 10 червня, повідомляє Суспільне.

Нацрада провела позапланову перевірку стосовно прямої трансляції в ефірі каналу "Наш" у лютому 2021 року брифінгу Вадима Рабіновича з приміщення Верховної Ради. Рабінович у своєму публічному виступі схарактеризував чинну владу як фашистський режим, чим, на думку Нацради порушив низку статей законодавства та Конституції України.

Представники каналу "Наш" заявляли, що висловлені Рабіновичем тези були оціночними судження депутата, а тому не можуть бути визначені як порушення.

Утім, Нацрада встановила, що розглянуті висловлювання не є оціночними судженнями, відповідно до закону України про інформацію, оскільки були викладені Рабіновичем як фактичні дані. Як наслідок, Нацрада визнала порушення окремих положень закону про телебачення і радіомовлення і наявність в ефірі каналу закликів до розв’язання агресивної війни та розпалювання національної, расової і релігійної ворожнечі та ненависті. На ТОВ "Наш 365" (власника каналу "Наш") накладено штраф у розмірі 114 тисяч гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!