ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада нагадала ЗМІ про вшанування 8 травня Дня пам’яті та примирення

06.05.2021, 10:15

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадує телерадіоорганізаціям, що в Україні щорічно 8 травня відзначається День пам’яті та примирення, у зв'язку з чим необхідно внести цього дня відповідні зміни до телерадіопрограм.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

“Цей пам’ятний день започатковано задля вшанування подвигу українського народу у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті тих, хто загинув на фронтах, в окопах, і тих, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття”, – зазначила Нацрада. 

Передачі саме такої тематики будуть доцільними для поширення в ефірах телерадіоорганізацій 8 травня, зауважив регулятор.

Також у травні пам’ятними є такі дні:

14 травня  ̶  День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни;

16 травня  ̶  День пам’яті жертв політичних репресій;

18 травня  ̶  День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Під час планування програм і передач на ці дні Нацрада рекомендує керуватись оновленими правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Як повідомляв ІМІ, 5 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що цього дня набула чинності нова редакція правил мовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Liked the article?
Help us be even more cool!