ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада анулювала ліцензію запорізькому телеканалу "ТВ-5" Ахметова

22.07.2022, 17:36
Фото – ТВ-5
Фото – ТВ-5

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії запорізького регіонального телеканалу “ТВ-5”. Таке рішення Нацрада ухвалила 21 липня на своєму засіданні.

Як зазначає регулятор, на прохання ліцензіатів Нацрада анулювала низку їхніх ліцензій, зокрема дві ліцензії ТОВ “Запорізька незалежна телерадіокомпанія “ТВ-5”, м. Запоріжжя (логотип “твоя стихія tv 5”).

Ліцензії анульовано у зв’язку з набуттям чинності Законом України “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” і несумісність розвитку приватних інвестицій із наслідками впровадження вказаного закону.

Нагадаємо, 100% акцій каналу ТВ-5 належить ПАТ ”Запоріжсталь”, власником якого є Рінат Ахметов. 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна. А Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні. Причиною Ахметов назвав набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

Після заяви Ахметова канал припинив виробництво власного продукту і почав транслювати загальнонаціональний марафон.

21 липня Нацрада анулювала ліцензії національних телеканалів “Україна”, “Україна24”, “Донбас”, “Футбол 1/2/3”, НЛО, “Індиго”.

Liked the article?
Help us be even more cool!