ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізький телеканал ТВ-5, який належав Ахметову, анулює ліцензію

19.07.2022, 11:07
Фото – ТВ-5
Фото – ТВ-5

Регіональний телеканал ТВ-5, власником якого на 100% було ПАТ ”Запоріжсталь” (“Метінвест”), припиняє свою роботу. Наразі канал припинив виробництво власного продукту і транслює загальнонаціональний марафон. Інформацію про це представниці ІМІ в Запорізькій області підтвердили співробітники редакції на умовах анонімності.

Наразі медійники не коментують ситуації публічно. Відомо, що новини про закриття телеканалу з'явилися в місцевих пабліках 15 липня. Таке термінове і неочікуване рішення власника каналу, ПАТ “Запоріжсталь”, журналісти пов'язують безпосередньо із заявою власника інвестиційної компанії SCM Ріната Ахметова, який повідомив про вихід з медійного бізнесу 11 липня 2022 року.

Відомо, що регіональний телеканал ТВ-5 вже подав до Нацради з питань телебачення та радіомовлення заяву на анулювання ліцензії. Цю заяву разом із заявами інших телеканалів з одним кінцевим бенефіціаром планують розглянути на засіданні 21 липня. Так, згідно з порядком денним Нацради, крім ліцензії ТОВ “Запорізька незалежна ТРК “ТВ-5,” розглянуть заяви на анулювання ліцензії ТОВ “ТРК “Україна”, ПрАТ “Футбольний клуб “Шахтар” (Донецьк), ТОВ “Новинна група Україна”, ТОВ “Телерадіокомунікаційна компанія “Сигма”.

Співробітники запорізького телеканалу ТВ-5 кажуть, що для всіх таке рішення власника було шоком. Наразі невідомо, що буде з колективом у майбутньому. Попередньо стратегія щодо долі колективу може стати відомою протягом наступних двох тижнів. Наразі весь колектив працює, ніхто не звільнений і не відправлений на “простій”. Як вдалося з’ясувати ІМІ з власних джерел, всього на телеканалі працює близько 150 співробітників, в редакційному відділі – приблизно 20 медійників і медійниць.

За даними сайту ТВ-5, телекомпанія TV5 була створена в 1992 році. Сукупна аудиторія телеканалу становить понад 2,5 мільйона осіб. У 2012 році телекомпанія отримала статус регіонального мовника. До складу ЗНТРК “ТВ-5” входять телеканал TV5 і “ТВ-5 Спорт”.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна. А Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні. Причиною Ахметов назвав набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

Liked the article?
Help us be even more cool!