ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада аналізує ефір "Інтера" за 9 травня на предмет порушень законодавства

10.05.2018, 13:09

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення аналізує результати моніторингу ефіру телеканалу “Інтер” за 9 травня з точки зору ознак порушення законодавства. Про це “Детектору медіа” повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

До кінця дня Нацрада має підготувати проект рішення щодо можливого проведення позапланової перевірки “Інтера”.

“На перший погляд, ознаки порушення закону начебто є”, – зауважив голова Нацради.

Нацрада промоніторила ефір не лише “Інтера”, а й усіх загальнонаціональних та інформаційних телеканалів.

Регулятор опрацьовує результати моніторингу та готує проекти рішень до розгляду або на найближчому засіданні 11 травня, або на наступному засіданні через тиждень.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня протягом дня тривав протест, організований політичною партією “Національний корпус”. Активісти вимагали від телеканалу “Інтер” скасувати трансляцію “російського продукту в кращих традиціях російської пропаганди” – концерт до Дня пам’яті та примирення.

9 травня активісти мережі “Вільні люди” пікетували офіс компанії “Національні інформаційні системи”, що виробляє новини для “Інтера”, проти трансляції концерту “Победа. Одна на всех” під гаслом “Інтер – на цвинтар”.

Раніше оприлюднені уривки концерту до Дня перемоги 9 травня, який планував показати “Інтер”, викликали критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.

8 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом “Інтер” ролика, змонтованого із концерту до Дня перемоги 9 травня.

У Києві 9 травня ввечері на вулиці Щусєва в будівлю, де розташовується новинний продакшн телеканалу “Інтер”, кинули “коктейль Молотова.

Liked the article?
Help us be even more cool!