ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада 5 вересня розгляне результати перевірки NewsOne та "112 Україна"

03.09.2019, 15:06
Фото – ukrinform.ua

Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення 5 вересня на своєму засіданні розгляне питання про результати позапланових виїзних перевірок NewsOne та п’ятьох цифрових регіональних компаній, що мовлять із логотипом “112 Україна”.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

У зв'язку з цим Нацрада запрошує керівників або уповноважених осіб телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) та п’ятьох цифрових регіональних компаній, що мовлять із логотипом “112 Україна” на своє засідання.

Під час засідання буде розглянуто питання про результати позапланових виїзних перевірок NewsOne та регіональних компаній за ліцензіями на багатоканальне мовлення (МХ-5).

Як повідомляв ІМІ, 9 липня Нацрада вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом “Росія”. 

24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провести перевірку у своїй редакції.

Як повідомив член Нацради Сергій Костинський, регулятор зафіксував порушення під час позапланової перевірки NewsOne у зв’язку з наміром каналу провести телеміст із російським телеканалом “Росія 1”.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради з пропозиціями змін до Закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”.

У серпні член Нацради Сергій Костинський повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne. 

1 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом цифровим регіональним компаніям, що мовлять із логотипом “112 Україна”. 

Зокрема, перевірку було призначено ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ” через зміну формату мовлення з розважально-інформаційного з фільмопоказом на інформаційний та через зміну логотипів ліцензіатів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що в період із 22 по 23 серпня буде проведено позапланові виїзні перевірки п’ятьох цифрових регіональних компаній, що мовлять із логотипом “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!