ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацполіція взяла під охорону 7 людей зі "списку 47"

08.06.2018, 10:01
Фото - УНІАН/ВВС

Національна поліція взяла під охорону сімох людей, прізвища яких містяться в так званому “списку 47”, на яких нібито готувався замах у рамках “справи Бабченка”. Про повідомляє Громадське з посиланням на речника Національної поліції Ярослава Тракала.

“Так, їх взяли під охорону. Цих людей семеро”, - сказав Тракало. Водночас він відмовився відповідати на запитання, хто ці люди, пояснивши це дотриманням безпеки.

Також Тракало не відповів, чи поліція здійснює цілодобову охорону стосовно фігурантів “списку 47”.

Як повідомляв ІМІ, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року живе в Україні.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби.

Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

31 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що отриманий повний список 30 людей, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Кожному з цього списку буде надана охорона.

1 червня СБУ повідомила, що в рамках проведення оперативно-розшукових заходів у справі підготовки терористичного акту щодо російського журналіста Аркадія Бабченка спецслужба отримала інформацію про реальну загрозу безпеці інших громадян.

1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

5 червня інтернет-видання “Страна.ua” оприлюднило список 47 журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Пізніше список з 47 особами опублікувала “Українська правда”.

5 червня речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба нікому не передавала список із 47 журналістів і блогерів, які могли стати потенційними жертвами російських спецслужб

5 червня СБУ відкрила кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком.

Liked the article?
Help us be even more cool!