ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацакадемія мистецтв позбавила Резніковича звання академіка за пропаганду наративів Росії

Національна академія мистецтв України (НАМУ) позбавила колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича звання академіка за пропаганду наративів країни-агресора.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на відповіді академії на запит агентства.

"Постановою загальних зборів Національної академії мистецтв України від 4.07.2024 №1/5-06 ухвалено рішення позбавити Резніковича Михайла Ієрухімовича статусу члена (академіка) Національної академії мистецтв України за публічне вчинення дій, що явно суперечать інтересам, авторитету держави і НАМ України та пов'язані з пропагандою наративів країни-агресора під час дії воєнного стану", – йдеться у відповіді.

У зв'язку з цим виплату академічної стипендії Резніковичу припинено з липня 2024 року.

Що передувало?

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) звернулося до Національної академії мистецтв України з вимогою позбавити звання академіка колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича. 

У квітні 2024 року Михайло Резнікович в інтерв’ю білоруському пропагандисту розповів, як любить російську культуру, як пишається нагородою від Володимира Путіна та як йому боляче за цькування російської мови “на Україні”, повідомляв портал “Антоніна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!