ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАТО допомагатиме Україні вберегтися від російських кібератак

06.07.2022, 14:36
Фото – vijesti.me
Фото – vijesti.me

НАТО під час саміту в Мадриді зобов’язалося посилити кіберзахист України на тлі невпинних атак росії. Альянс оновив Комплексний пакет допомоги НАТО Україні, повідомляє Європейська правда.

Надалі у сфері кібербезпеки НАТО приділятиме увагу розбудові можливостей України, наданні необхідного обладнання і підготовці персоналу, в результаті чого Україна повинна набути здатності захищати свою інфраструктуру від сучасних кібератак.

Одночасно важливим напрямком має стати сумісна протидія і припинення діяльності осіб, які проживають на території країн-членів НАТО та надають підтримку гібридній агресії РФ у кіберсфері.

Незабаром також очікується приєднання України до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО в статусі постійного учасника. Україна подала офіційний запит на приєднання до центру ще 4 серпня 2021 року. Попри вето Угорщини на початку року 4 березня 2022 року заявку України одностайно підтримали всі члени Керівного комітету організації.

Об'єднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence – NATO CCD COE) розташований у Таллінні. Він є акредитованим дослідницьким та навчальним центром, який працює над навчанням фахівців з кіберзахисту НАТО, дослідженнями та розробленнями у сфері кіберзахисту.

Відповідно до статутних документів Центру з кібероборони, участь у його діяльності можуть брати й держави поза межами Північноатлантичного альянсу. Загалом у діяльності центру беруть участь 25 держав-членів НАТО та п'ять держав-партнерів (Австрія, Південна Корея, Фінляндія, Швеція, Швейцарія). 

Центр кібероборони щороку організовує найбільші у світі міжнародні навчання з кіберзахисту Locked Shields.

Центр з кібероборони надає кіберекспертів з розроблення сценаріїв та бере безпосередню участь у плануванні низки щорічних навчань НАТО, таких як "Потрійне сполучення" (Trident Juncture), "Тризуб Ягуар" (Trident Jaguar) або "Кіберкоаліція" (Cyber Coalition).

Liked the article?
Help us be even more cool!