ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Нас намагалися розчавити", – журналістка про життя в катівні, яку росіяни влаштували в Херсоні

10.11.2022, 11:07
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Журналістка колишньої ТРК “Україна” Анжела Слободян повідомила, що росіяни тримали її в ізоляторі в окупованому Херсоні, а також розповіла про знущання загарбників та катування українських військовополонених. 

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці. Анжела Слободян підтвердила ІМІ згоду на публікації історії про її утримання росіянами в полоні, проте деталями не поділилася.

Вона провела близько місяця в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні, який росіяни перетворили на катівню. “Палата №6 – так ми називали свою камеру під номером 6 у Херсонському ІТТ. Фаіна, Оля, Світлана, Наталя і я – пацієнти під наглядом катів. Ні, вони нас не били. Для жінок у них були інші “ін’єкції”. Вони нас намагалися принизити, розчавити. Безжально”, – написала вона.

За словами Слободян, вони чули, як окупанти вбивають та обмотують плівкою тіло полоненого, з яким “перестаралися” кадирівці під час допиту, та як ґвалтують за дверима камери чоловіків.

“Ми знали, де струмом наших хлопців катують, де забивають і де змушують говорити. Чорні тіні в місячному сяйві. Вони не знають, що таке біль. Вони вливають крапельниці своїх токсинів в усе живе. Жалюгідні істоти. Жахливий досвід. Жити... Щодень ми, пацієнти Палати № 6, починали з думкою ТРЕБА ВИЖИТИ. Не всі пережили”, – згадує Анжела Слободян.

Дівчина розповіла, що в 66-річної сусідки по камері Фаіни трапився інсульт, вона померла. Жінка потрапила в неволю, оскільки її син був волонтером.

Ще двох жінок утримували “через чоловіка та брата”.

“Світланка. З нею ділили одну “нару”. На трьох койкомісцях тре було розміститися п’ятьом. “Забрали” Світлану за чоловіка. Відпустили “за ненадобностью”. Вивели на допит і сказали: “Твоего мужа убили, ты свободна”. Ще одне загублене життя. Оля. Вчителька. Її відпустили на 33-й день. Жодного допиту. Утримували за брата”, – розповіла журналістка.

Анжелу випустили з ізолятора через 30 днів неволі. “Увесь час я прогнозувала, як вийду, більше не чутиму шуму металу воріт... Все забуду... Наступного дня я стояла біля брами. З подругою принесла “передачу” своїм. Наталя. Її тримали майже чотири місяці. Вигадані звинувачення. Сьогодні я дізналася, що вона вибралася з катівні. Зараз ми в різних містах України. Наша Палата № 6 хоч і не в повному складі, але збереться. Обов’язково. У нашому звільненому від нечисті Херсоні. З вірою!” – додала вона.

Також, за інформацією журналістки, яку вона отримала від тих, кого “евакуювали” з Херсонського ІТТ, міський голова Херсона Ігор Колихаєв зараз перебуває в Каланчаку під вартою. Схуд, має проблеми зі здоров’ям.

Крім того, їй розповіли, що з Херсонського ІТТ “евакуювали” 36 людей. “Гола Пристань – Новотроїцьке. Два тижні перевозили. В Херсоні на момент вивезення залишили трьох жінок, прізвища знаю, передам у прокуратуру. Утримують людей у приміщенні поліцейського відділку поліції. Відпускають окупанти затриманих без документів, грошей, телефонів”, – написала Анжела Слободян.

За даними ІМІ, з початку повномасштабного вторгнення ІМІ зафіксував 19 випадків захоплення та викрадення журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!