ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепа від ОПЗЖ судитимуть за держзраду та колаборацію з окупантами

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”, повідомила пресслужба Офісу ГПУ.

Чоловіка обвинувачують у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, народний депутат у лютому 2022 року виїхав з Києва до Бердянська (Запорізька область) та перейшов на бік російських окупантів. У захопленому Бердянську він налагодив роботу підконтрольних йому підприємств. Також сприяв росіянам в окупації міста.

Затриманий народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ. Фото пресслужба Офісу генерального прокурора

Згодом нардеп повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підприємств.

Крім того, зазначає Офіс ГПУ, з березня до листопада 2022 року нардеп організував проведення фінансово-господарських відносин з підприємствами, які виконували замовлення окупантів та незаконних органів влади в Криму. Він постачав для них продукцію зі своїх підприємств із Бердянська. 

“У подальшому вони використовувалися для забезпечення збройної агресії РФ проти України, а також ремонту і будівництва автодоріг на замовлення так званої “Службы автомобильных дорог Республики Крым”, – зазначили в прокуратурі.

Також, за даними слідства, народний депутат організував незаконну реєстрацію підконтрольного товариства в так званій “податковій службі в Запорізькій області”.

За даними Суспільного, йдеться про Олександра Пономарьова. Рік тому правоохоронці викрили його на співпраці з окупантами, а суд відправив під арешт.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року Служба безпеки України затримала під час спроби втечі з України колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів  Владислава Лук'янова. За даними слідства, 2020 року він став депутатом міської ради Бахмута від забороненої партії “ОПЗЖ”. Після окупації міста він фігурант пішов на співпрацю з росіянами й перереєстрував власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Крім того, він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!