ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала екснардепа-регіонала Лук'янова на спробі втечі з України

Служба безпеки України повідомляє, що затримала під час спроби втечі з України колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів, який сприяв збройній агресії РФ. Про це йдеться на сайті СБУ 10 квітня.

60-річного фігуранта затримали поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині, звідки він намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку.

За даними слідства, 2020 року він став депутатом міської ради Бахмута від забороненої ОПЗЖ. Після захоплення частини регіону фігурант пішов на співпрацю з ворогом і перереєстрував власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. 

Затриманий СБУ екснардеп Владислав Лук'янов. Фото – з УП

Крім того, зазначає СБУ, він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення. Сам депутат переїхав на підконтрольну Україні територію і керував компанією у віддаленому режимі.

За даними спецслужби, саме він розпорядився регулярно сплачувати кошти до бюджету РФ у вигляді “податків” та “зборів”.

Крім того, чоловік публічно виправдовував збройну агресію РФ, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських телеграм-каналів.

Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон та, зазначає СБУ, чорнові запис із доказами його злочинних дій.

Депутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Також розв'язується питання щодо додаткової кваліфікації незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Як пише “Українська правда” з посиланням на джерела, йдеться про Владислава Лук'янова.

Хто такий Владислав Лук’янов

За даними Руху “Чесно”, народився 21 лютого 1964 року в місті Костянтинівка Донецької області.  Екснардеп п’ятого, шостого і сьомого скликань від Партії регіонів.

25 жовтня 2020 року на місцевих виборах був обраний депутатом до міської ради Бахмута Донецької області від ОПЗЖ.

У вересні 2014 року Мінстерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу проти 24 нардепів від депутатської групи “За мир і стабільність”, які брали участь в засіданні держдуми РФ. Серед них був Владислав Лук’янов. У діях зазначених осіб вбачаються ознаки зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

13 квітня 2014 року Лук'янов брав участь у захопленні міськради у Харцизьку. Того дня із захопленої будівлі було зірвано українські прапори, а замість них було вивішено символіку “ДНР”. Лук'янов виступав на мітингу під прапорами сепаратистів, підтримував референдум щодо відділення Донбасу від України, розповідав про те, як застерігав бійців ЗСУ застосовувати силу проти “свого народу”.

16 січня 2014 року голосував за “диктаторські закони” – пакет антидемократичних законів, які суттєво обмежували права громадян та свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!