ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нападників, що пограбували Куликова, взяли під варту з альтернативою застави

19.01.2022, 13:26
Фото – volyn24.com
Фото – volyn24.com

Шевченківський районний суд Києва застосував запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до двох чоловіків, які побили й пограбували журналіста Андрія Куликова.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвали від 8 січня.

Підозрювані утримуються під вартою до 6 березня з альтернативою звільнення під заставу в 198 тисяч 480 гривень.

Як інформує поліція, грабіжниками виявилися раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний мешканець Волинської області, який наразі перебуває в статусі обвинуваченого за крадіжку – справу щодо нього 2020 року скерували до Франківського суду Львова.

В ухвалах суду йдеться, що 7 січня приблизно о 5 год. 50 хв., проходячи поблизу будинку № 9/1 на проспекті Перемоги в місті Києві, зловмисники побачили раніше невідомого їм Куликова. Під приводом закурити один з них підійшов до журналіста і завдав одного удару в голову, після чого спільник штовхнув Куликова так, що той упав на землю. Нападники спричинили декілька ударів ногами в грудну клітку і висунули вимогу віддати гроші та мобільний телефон. Куликова підняли й він дістав гаманець та передав нападнику 3000 гривень, банківську карту “ПУМБ”. Один з підозрюваних сам розстібнув зовнішню кишеню куртки потерпілого і забрав мобільний телефон “Samsung GalaxyA50”, вартістю 7000 гривень.

Грабіжники з місця скоєння злочину зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

8 січня їм повідомлено підозру за ч. 2 ст. 186 ККУ – грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 7 січня пограбували та побили співзасновника “Громадського радіо” і голову Комісії з журналістської етики Андрія Куликова.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Затриманим повідомили про підозру в скоєнні злочину. Шевченківський районний суд Києва обрав фігурантам запобіжні заходи – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.   

Куликов не пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!