ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найбільше порушень в ефірі каналів "Прямий", Хsport, "5 канал", ТЕТ, ICTV та 2+2 – Нацрада

28.07.2022, 12:23

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення продовжує моніторити ефір та фіксувати порушення. Про це під час засідання 28 липня розповів член регулятора Максим Онопрієнко, повідомляє "Детектор медіа".

"Дехто з наших ліцензіатів намагається скористатися з воєнного стану. І ми вирішили виносити цю ситуацію в публічну площину. Оскільки під час воєнного стану перевірки не проводяться, Нацрада зафіксувала порушення в ефірах мовників і звернулася до них за поясненнями", – сказав він.

За його словами, переважно мовники надають пояснення і вони будуть враховані на розгляді після перемоги. Втім, деякі з них запити ігнорують і пояснення не надають.

"Це небезпечна тенденція, бо ми розцінюємо її як маніпуляцію воєнним станом. Часто порушення, які ми фіксуємо повторюються. Наразі найчастіше така ситуація зафіксована в ефірі каналів "Прямий", Хsport, 5 канал, ТЕТ, ICTV та 2+2. Хочемо наголосити моніторинги тривають, порушення фіксуються і відповідати доведеться", – додав він

Нагадаємо, згідно з моніторингом, Нацради найбільше порушень стосуються з недотриманням правил мовлення в дні пам’яті та жалоби в ефірі часто відсутня запалена свічка, не має хвилини мовчання або повідомлень про подію. Також серед порушень вихід програм і документальних фільмів без субтитрування українською мовою та інвективна лексика.

Liked the article?
Help us be even more cool!