ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Нафтогаз" подав касаційну скаргу на журналістку "Української правди"

07.11.2017, 13:05

НАК “Нафтогаз України” 12 жовтня подав до Вищого адміністративного суду касаційну скаргу на журналістку “Української правди” Тетяну Козирєву. Про це йдеться у статті УП  "Битва за "Північний потік". Лобістська війна України і Росії".

“З одного боку, він (“Нафтогаз” - ред.) йде до Вищого суду, аби приховати від журналістів витрати на лобізм проти “Північного потоку-2”. А з іншого – укладає договір із французькою ENGIE, однією з п’яти компаній-партнерів “Північного потоку-2”, які купують послуги лобістів, аби обійти санкції ЄС та США щодо нового трубопроводу в обхід України”, - пояснюють автори матеріалу.

Повідомляється, що компанія оскаржує рішення двох попередніх судових інстанцій. У спорі журналісти позиваються до “Нафтогазу” з вимогою отримати копії його контрактів з лобістами.

Як повідомляв ІМІ, 11 квітня журналістка видання “Українська правда” Тетяна Козирєва подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з приводу ненадання ПАТ “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” публічної інформації.

Козирєва зверталася до компанії з проханням надати копії контрактів НАК “Нафтогаз України”, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge. У відповіді компанія повідомила, що не є розпорядником цієї інформації.

У червні на судовому засіданні НАК “Нафтогаз України” пояснив, що не надав на інформаційний запит Тетяни Козирєвої копії контрактів, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge, бо не укладав їх.

3 серпня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши позов Тетяни Козирєвої  проти НАК “Нафтогаз”, визнав дії відповідача неправомірними і зобов’язав компанію розглянути запит повторно і таки надати відповідь у межах ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.

28 вересня 2017 Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу “Нафтогаз України” та залишив без змін постанову Окружного адміністративного суду Києва від 3 серпня 2017 року.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!