ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині СБУ викрила жінку, яка публічно захоплювалася комунізмом та окупантами РФ

Співробітники СБУ в Житомирській області викрили жінку, яка в забороненій в Україні соцмережі "Однокласники" підтримувала злочини російської армії та поширювала заборонену комуністичну символіку. Їй повідомили про підозру в поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. 

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Житомирській області.

Підозрювана – жителька містечка поблизу Житомира. За даними слідства, ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну вона систематично поширювала в однокласниках дописи з антиукраїнськими наративами, популяризацією комуністичного тоталітарного режиму і закликами до відновлення СРСР.

Після 24 лютого 2022 року вона продовжувала поширювати в соцмережі радянську символіку та маніпулятивні лозунги, які РФ використовує в інформаційній війні проти нашої держави.

"У них серед іншого стверджувалося, що вояки РФ нібито "знову звільняють Європу від фашизму", а російська збройна агресія представлялася як українська громадянська війна, відповідальність за розв’язання якої покладалася на керівництво нашої держави. Ініційовані спецслужбою лінгвістичні дослідження підтвердили наявність протиправного контенту в публікаціях зловмисниці", – зазначили в СБУ.

Як повідомляє ІМІ, Служба безпеки України затримала агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари РФ по звільненому Херсону. 

Liked the article?
Help us be even more cool!