ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала агентку, яка коригувала удари російських "Градів" і "Шахедів" по Херсону

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари РФ по звільненому Херсону. Про це повідомила СБУ у своєму телеграм-каналі.

Як зазначає спецслужба, фігуранткою є місцева жителька, яку окупанти дистанційно завербували після деокупації Херсона. Вона зацікавила ворога своєю деструктивною активністю на прокремлівських інтернет-ресурсах, де залишала антиукраїнські коментарі.

За даними слідства, фігурантка протягом останнього місяця передавала агресору геолокації Сил оборони, відстежувала місця базування та переміщення українських захисників, намагалася визначати їхню орієнтовну кількість і наявність військової техніки. Усю зібрану розвідінформацію жінка передавала агресору через месенджер у вигляді скриншотів мап з позначками об’єктів.

За її координатами російські окупанти завдавали регулярних ударів по Херсону реактивними системами залпового вогню “Град” і дронами-камікадзе “Шахед”, зазначає СБУ. 

Під час обшуку в агентки вилучили засоби зв’язку з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ, йдеться в повідомленні.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Жінка перебуває під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!