ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині невідомі пошкодили авто журналіста, він пов’язує це з профдіяльністю

30.07.2021, 15:54
Колаж – Суспільне
Колаж – Суспільне

У Новограді-Волинському (Житомирська область) невідомі пошкодили автомобіль журналіста місцевого інтернет-видання “4141.com.ua”. Про це повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Поліція на місці події з’ясувала, що пошкоджено переднє колесо та нанесено подряпини на боковій частині автомобіля “Peugeot”, що належить 38-річному журналісту місцевого інтернет-видання. 

“Поліцейські вилучили низку речових доказів та зібрали інші свідчення. Нині тривають заходи зі встановлення осіб, причетних до події”, – йдеться в повідомленні. 

У коментарі Суспільному журналіст Олександр Сукач, автівку якого пошкодили, сказав, що неодноразово отримував погрози через свою журналістську діяльність.

“Я сам раніше працював у слідчих органах, у 2014 році поїхав в АТО, а повернувшись, у 2015 році, зайнявся журналістською роботою. На попередній роботі я розслідував економічні злочини, тож став писати на тему корупції і зловживань. Періодично мені надходять погрози: хтось погрожує в коментарях на сайті, але я ці коментарі видаляю звідти. Іноді люди телефонують і погрожують словесно – я вже звик до такого. Думаю, машину мені пошкодили саме через мою професійну діяльність. Адже поряд стояло ще з десяток автомобілів, але їх не зачепили. Постраждало тільки моє авто. Я лишив машину напередодні (27 липня. – Ред.) ввечері у дворі, а коли о 6.30 ранку наступного дня вийшов, то побачив, що колесо спустило. Подумав, що, може, воно саме спустило, але тут помітив велику подряпину на кузові. З того, що заміряла поліція, то поріз на колесі був довжиною 12 сантиметрів”, – розповів Олександр Сукач.

За його словами, останнім часом він писав про проблемні теми, але назвати конкретних людей, яких би підозрював у пошкодженні своєї автівки, не може.

“Є кілька резонансних тем, на які я писав, але прямих персональних погроз я не отримував, тому не можу сказати, що підозрюю когось конкретно. Загалом, сам по собі я людина неконфліктна. Що стосується нашого сайту, то ми є частиною мережі. Працюємо там удвох з дружиною. Ми ні від кого не залежимо, зареєстровані як товариство з обмеженою відповідальністю, є членами незалежної профспілки журналістів”, – сказав Олександр.

Поліція попередньо кваліфікувала подію за ч. 1 ст. 347-1 (“Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Фото – фейсбук Олександра Сукача

Liked the article?
Help us be even more cool!