ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті суд вирішуватиме, чи правомірно міськрада відмовила журналістці в доступі

03.12.2021, 17:07
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Закарпатський окружний адміністративний суд за позовом журналістки  проєкту “ПравдаЄ” Олени Мудри відкрив провадження в адміністративній справі щодо відмови в наданні публічної інформації.

Про це журналістка повідомила представнику ІМІ в Закарпатській області.

За словами Олени Мудри, Виноградівська міська рада (Закарпатська область) відмовила їй у наданні копій документів щодо двох угод транскордонного співробітництва, де муніципалітет виступав партнером. 

Журналістка розповіла, що, готуючи серію розслідувань щодо можливого зловживання коштами, які були виділені країнами Євросоюзу в межах транскордонного співробітництва, вона надіслала 25 серпня до міськради запит і копію цього запиту до комунального підприємства “Центр інвестицій та розвитку”. У запиті вона вказала, що є журналісткою, та просила надати копії документів щодо програм “Жешув та Виноградів – міста з гуманним відношенням до тварин” та “Долаючи бар’єри: покращення мобільності жителів прикордоння регіонів Закарпаття (Україна), Марамуреш (Румунія) і Соболч – Сотмар – Берег (Угорщина)”. 

Попри те що в запиті журналістка юридично мотивувала, чому інформація в запитуваних документах є публічною, і в міськраді, і в її комунальному підприємстві медійниці відповіли, що “всі документи, інформація та інші матеріали, пов’язані з реалізацією вказаних програм і угод, не підлягають розголошенню”. 

Журналістка звернулася з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду, в якому просить визнати відмову в наданні інформації протиправною та, відповідно, надати її. 

29 листопада суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Сергій Гаврилко відкрив провадження в адміністративній справі. Суддя розгляне спір за правилами спрощеного позовного провадження, тобто без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі наявних у ній матеріалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!