ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті редакторці відмовили частково у доступі

05.01.2018, 11:33

Редакторка газети ГО “Сила народного контролю – Чоп” Лариса Ступак направила міському голові Мукачева Андрію Балозі інформаційний запит з проханням надати копії диплому про освіту та автобіографії. Відповідь вона отримала з порушенням 5-денного терміну, та отримала відмову у наданні копії диплому. Про це Ступак повідомила ІМІ, надавши копії запиту і відповіді.

Запит редакторка надіслала ще 14 грудня 2017 року.

Копії диплому про освіту, здобуту в США, та автобіографії на момент затвердження на посаду міського голови редакторка просила надати “в зв’язку з суспільним резонансом, що викликали публікації в ЗМІ про можливість підробки вашого диплому про освіту, в зв’язку з проведенням мною журналістського розслідування та у відповідності до ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.

Редакторка отримала відповідь на запит 30 грудня.  У відповіді зазначено, що документ про освіту не є публічною інформацією. Водночас редакторці надіслали копію автобіографії міського голови Андрія Балоги.

“У зв’язку з тим, що посада міського голови є виборною посадою в структурі органів місцевого самоврядування, а міський голова реєструється на посаду згідно відповідної Постанови міської виборчої комісії, документ про освіту не є публічною інформацією”.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що “у даному випадку розпорядник порушив норми чинного законодавства, зокрема недотриманням 5-денного терміну для надання відповіді, а також без належної аргументації відніс запитувану інформацію до не публічної, у зв'язку з чим і не надав вичерпної відповіді на запит на публічну інформацію”.

Світлина від Лори Приходько.Світлина від Лори Приходько. Фото - Фейсбук Лариси Ступак
Liked the article?
Help us be even more cool!