ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті поліція втретє закрила провадження щодо ненадання інформації журналістці

28.01.2022, 13:04
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

У Берегівському районному відділі поліції на Закарпатті втретє закрили провадження щодо ігнорування відповіді на інформаційний запит журналістки Олени Мудри з боку місцевого комунального підприємства. Водночас заявницю не поінформували про факт закриття провадження. 

Про це представнику ІМІ в області повідомила Олена Мудра, яка написала заяву за ознаками перешкоджання журналістській діяльності.

За словами Олени, про факт закриття провадження вона днями дізналася зі своїх джерел у прокуратурі Закарпатської області. Провадження, як з’ясувалося, закрили ще у вересні 2021 року. 

Журналістка констатує, що нещодавно просила поліцію надати їй, як заявниці, матеріали досудового розслідування на ознайомлення. На що представниця поліції листом від 18 січня поінформувала, що надати такі матеріали неможливо, бо їх забрала місцева прокуратура. 

“У листі-відповіді з поліції вони навіть не поінформували мене, що саме провадження закрито, – зазначила Олена Мудра. – З цього можна зробити висновок, що в місцевій поліції навмисно приховали інформацію про закриття провадження, щоб у мене не було можливості оскаржити таке рішення в суді. Хоча, згідно із законом, поліція зобов’язана повідомляти заявників про факт закриття кримінальних проваджень”.

Олена Мудра наголошує, що, оскільки не отримувала письмової інформації про закриття кримінального провадження, вона з медіаюристами вимагатиме такої відповіді. Після детального вивчення матеріалів вони вирішуватимуть, чи звертатися до суду щодо поновлення досудового розслідування. 

Нагадаємо, провадження було відкрито в грудні 2020 року у зв’язку з тим, що місцеве комунальне підприємство “Центр інвестицій та розвитку” проігнорувало запити на інформацію від журналістки Олени Мудри щодо надання їй копій договорів та актів виконаних робіт з фізичними особами – підприємцями, які надавали послуги для цього КП.

Наприкінці 2020 року поліція закрила це провадження, втім на початку 2021 року – за відповідним рішенням суду – досудове розслідування поновлено.

У липні 2021 року поліція повторно закрила кримінальне провадження, того ж місяця місцевий суд зобов’язав поліцію відновити та продовжити досудове розслідування

Liked the article?
Help us be even more cool!