ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті суд зобов’язав поліцію відновити розслідування щодо ненадання інформації журналістці

05.08.2021, 10:02
Фото - Sora Shimazaki from Pexels
Фото - Sora Shimazaki from Pexels

Виноградівський районний суд Закарпатської області скасував постанову поліцейської-дізнавачки відділення поліції N1 Берегівського відділу поліції щодо закриття кримінального провадження за фактом ненадання відповіді на інформаційний запит журналістці Олені Мудрі з боку Виноградівського комунального підприємства “Центр інвестицій та розвитку”.

Про це представнику ІМІ в Закарпатській області повідомила журналістка Олена Мудра, яка і оскаржила постанову поліції у суді.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня поліція прийняла постанову щодо закриття кримінального провадження за заявою журналістки Олени Мудри щодо ненадання комунальним підприємством відповіді на її інформаційний запит.

Запит журналістка надіслала у листопаді 2020 року, у якому просила надати копії договорів та актів виконаних робіт з підприємцями, що надавали для КП послуги. Оскільки відповіді на цей запит не було отримано, 27 листопада 2020 року Олена Мудра написала заяву до місцевого відділу поліції за ознаками кримінального злочину за статтею 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

В ухвалі суду від 30 липня зазначається, що “дізнавачем було здійснено неповноту досудового розслідування кримінального правопорушення, а відтак прийняття рішення про закриття кримінального провадження є передчасним, оскільки не було проведено необхідних слідчих дій на встановлення всіх обставин справи”.

Постанова суду набула чинності одразу після її оголошення.

Liked the article?
Help us be even more cool!