ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На захоплених територіях Харківщини ворог поширює газету з фейками

14.04.2022, 09:18
Фото – Харківський антикорупційний центр
Фото – Харківський антикорупційний центр

На тимчасово окупованих територіях Харківщини війська рф почали поширювати газету з фейками. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ГО “Харківський антикорупційний центр” (ХАЦ).

“На пропагандистських ресурсах ворога декілька днів тому стали з’являтися сюжети, де на окупованій території Харківської області солдати з російської армії роздають місцевим мешканцям газету. Населений пункт, у якому роздають газету, навмисно не вказують. У газеті окупантів просуваються тези російських пропагандистів, які приправлені фейками”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у ХАЦ, зокрема, в цій газеті пишуть, що “українська армія, ЗСУ, добровольчі батальйони – це нацисти, які зараз обстрілюють Харків та рівняють його із землею”. Інша теза, яку просувають у своїй пропагандистській газеті окупанти, – “для української армії харків’яни – це чужинці та москалі”. В газеті ворога також просувається фейк-наратив, що “українській владі Захід поставив завдання зробити територію країни – землею без людей”.

Пропагандисти з росії просувають і інші фейкові тези. Наприклад, що “керівництво міста Харкова створило три добровольчі батальйони із засуджених за особливо тяжкі злочини, які мають блокувати Харків з південного боку і в жодному разі не допустити виходу з міста місцевого населення та подальшого відступу бойових підрозділів ЗСУ”.

“Сюди ж можна додати фейк, що “українські нацисти розстріляли дві родини при виїзді з Харкова: загинуло троє дітей”. Окупанти вказують, що трагедія сталась у Руській Лозовій. А ось Руська Лозова якраз окупована російськими військами”, – зазначають у громадській організації.

Також пропагандистський листок пише про “втрати” ЗСУ та гуманітарну ситуацію в Харкові “на межі катастрофи”.

“В окремих районах міста які найбільше постраждали від обстрілів російських окупантів, ситуація не така проста, але і близько там немає гуманітарної катастрофи. В більшості районів міста є і холодна, і гаряча вода, і опалення, і світло. Шостого квітня на сайті міськради з’явилося повідомлення, що 80% будинків у місті мають гаряче водопостачання. Продовжується ремонт мереж холодного водопостачання”, – зазначають в ХАЦ.

Liked the article?
Help us be even more cool!