ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Волині знімальній групі каналу Live заблокували виїзд та забороняли зйомку

26.10.2021, 12:24
Фото – скриншот з відео Live
Фото – скриншот з відео Live

На Волині невідомі чоловіки забороняли знімальній групі телеканалу Live проводити відеознімання. Журналістці телеканалу Катерині Романік довелося викликати поліцію через перешкоджання, образи, штовханину та блокування виїзду. 

Про це журналістка повідомила представниці ІМІ у Волинській області.

Інцидент стався 25 жовтня в селі Стобихівка, куди знімальна група телеканалу Live приїхала для проведення розслідування про незаконне вирубування лісу. 

Як розповіла Катерина Романік, невідомі чоловіки побили місцевого активіста, який був разом зі знімальною групою та проводив для них екскурсію в цьому селі. 

“Ми приїхали за юридичною адресою пилорами, яка там працює, щоб поспілкуватися з власником. І тут нас оточили невідомі молодики, які почали вриватися в машину. Вони забороняли нам знімати, проганяли нас звідти. Вони побили місцевого активіста”, – розповіла Катерина Романік.

Журналістка викликала поліцію. “Приїхала слідчо-оперативна група, бо ті чоловіки нам навіть виїзд заблокували автомобілями. Ми навіть виїхати не могли”, – зазначила журналістка. 

Катерина Романік написала заяву про перешкоджання журналістській діяльності за статтею 171 Кримінального кодексу.  

Речниця Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук у коментарі представниці ІМІ підтвердила, що 25 жовтня на лінію 102 надходило повідомлення від журналістки каналу Live про те, що знімальній групі забороняють знімати і блокують їх.

“На місце в с. Стобихівка виїжджала слідчо-оперативна група поліції. Встановлено, що група проводила зйомку біля житлового будинку місцевого підприємця – офіційно зареєстрованого. Дозволу на зйомку особистого майна не надавали. Коли на місце приїхали власник будинку і родичі, відбулася сварка”, – зазначила Ольга Бузулук.

За її словами, силового протистояння не було, фізично журналістку не чіпали, що підтверджено в результаті опитування свідків. Триває перевірка.

Коментуючи повідомлення поліції Катерина Романік додала, що знімальна група знаходилася не на приватній території, а поблизу будинку, де саме зареєстроване деревообробне підприємство.

Журналістка додала, що хотіла поставити кілька запитань власнику підприємства. Крім того, вона не виключає, що серед опитаних поліцією свідків могли бути й самі нападники.

Liked the article?
Help us be even more cool!