ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На війні загинув режисер телеканалів "Перший Західний" та "Еспресо" Василь Яворський

23.10.2022, 21:54
Фото - фейсбук Василя Яворського
Фото - фейсбук Василя Яворського

На війні загинув режисер телеканалів “Перший Західний” та “Еспресо”, співавтор проєкту “Історія Героя” Василь Яворський.

Як повідомляє “Перший Західний”, Василь Яворський “загинув як військовий, боєць за справедливість і Герой!”.

“Василь – співавтор проєкту “Історія Героя”. Його документальні стрічки, не давали забути тих, хто загинув за мирне небо, правду, за нас. Він той, хто розповідав про Героїв, а тепер став ним сам. Він назавжди залишиться в наших серцях”, – йдеться в повідомленні.

За даними Еспресо, Василь був бійцем 103 бригади ТрО ЗСУ. Він багато років працював режисером, співпрацюючи з багатьма телеканалами, зокрема останніми роками з телеканалом “Еспресо” та ТРК “Перший Західний”. Із 2014 року, коли розпочалася війна з Росією, працював на інформаційному фронті, допомагаючи у створенні документальних фільмів та програм про війну з росіянами. Зокрема, створив з колегами серію програм про російсько-українську війну під назвою “Історія героя”, а також документальний фільм “Останній медик термінала. Ігор Зінич – позивний Псих”.

У територіальну оборону Василь Яворський записався у 2021 році, прогнозуючи загрозу повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тому долучився до захисту українців одразу з перших днів російського вторгнення. Виконував бойові завдання на гарячих ділянках фронту на Донеччині. 

Телевізійною справою він почав займатися 15–20 років тому. Спершу був оператором, згодом монтажером, а потім головним режисером.

“Колеги по роботі відзначають, що Василь мав хороше бачення кадру, а також відчуття темпу, яке є дуже важливим у роботі монтажера. Своїм досвідом він любив ділитися, навчивши чимало журналістів, операторів та монтажерів нюансів телевізійної роботи. До своєї участі у Визвольній війні Василь ставився дуже по-філософськи, просто пояснюючи, що це робота, яку комусь треба виконувати, й він її виконував”, – зазначає “Еспресо”.

У Василя Яворського залишився син від першого шлюбу. Зі своєю другою дружиною він прожив разом декілька років. Вже під час повномасштабного вторгнення, 10 вересня 2022 року, пара вирішила взяти шлюб і офіційно стала сім’єю.

До роботи у телерадіокомпанії “Перший Західний”, Василь Яворський також працював режисером на львівських телеканалах НТА та ZIK.

Колектив телеканалу “Еспресо” та “Перший Західний” висловлюють свої глибокі співчуття рідним Василя.

За даними ІМІ, Василь Яворський – 42-й медійник, що загинув внаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 34 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів, не під час виконання ними журналістських обов’язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!