ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На війні загинув колишній телеоператор "Суспільне Миколаїв" Олександр Попов

Фото – Суспільне Миколаїв
Фото – Суспільне Миколаїв

На фронті поблизу Куп’янська (Харківщина) 22 листопада загинув колишній телеоператор "Суспільне Миколаїв" Олександр Попов. Він захищав Україну в складі 95 окремої десантно-штурмової бригади.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на інформацію сестри Олександра Олесю Симоненко.

"Саня, пробач, рідний. Ти назавжди у наших серцях…" – написала сестра.

Фото фейсбук Олеся Симоненко

Олександр Попов із 2005 року працював телеоператором у Миколаївській обласній державній телерадіокомпанії, а згодом – на "Суспільне Миколаїв" до вересня 2019 року.

Кореспондентка "Суспільне Миколаїв" Валентина Гурова розповіла, що Олександр був одним з найкращих операторів, з якими їй доводилося працювати.

"Саша – один з тих, хто підтримував, підказував та навчав. Мені завжди імпонувала та була дуже близька його проукраїнська позиція. Він патріот, справжній. Ніколи не забуду нашу з ним зйомку ходи "безсмертного полку" 9 травня 2017 року. Ми були максимально на одній хвилі. Тоді Саша мене навчив, що журналіст і оператор повинні бути командою і прикривати спину один одному. Це один з найкращих операторів, з якими мені доводилося працювати. Добрий, чуйний, веселий", – розповіла Гурова.

У квітні 2023 року його призвали до лав Збройних Сил України. Навчався на мінометника, а вже у вересні, в першому бою на Донбасі, отримав поранення. Після реабілітації повернувся на фронт. 

Кореспондент "Суспільне Миколаїв" Федір Бондар розповів, що працював з Олександром із перших днів його роботи оператором. "Йому тоді було 20. Веселий, щирий, швидко всьому вчився. Бували з ним у відрядженнях, у полях, на заводах... Не пам’ятаю як журналіст, щоб він колись підвів мене як оператор. Не хочеться вірити, що його більше немає з нами. Він назавжди залишиться веселим і добрим другом", – пригадав Бондар.

Олександру було 38 років.

За даними ІМІ, Олександр Попов став 70-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!